1/4

Clarence Street Laboratories, Liverpool College

Key facts

Location:

Liverpool

Icon.png

Client:

Sector:

Status:

Area:

City of Liverpool College

Education

Complete

1,645 sqm

The Clarence Street Labs received a high-specification refurbishment due to growing demands and changes in technology. The new layouts for labs inspire learning and reflect the new way that the college operates.

Detail

The Entrance Lobby is designed to welcome students with explosions of colour and a well thought through lighting scheme. The Science Resource Hub is a key element of the plan; it forms an open heart of the building, students can choose to carry out informal study space or they can flow through/past it.

There is also a series of nine different full-height wall murals that capture Sciences most memorable discoveries and shed light on uncelebrated women in science and engineering.