Unilever Research Laboratory campus, Port Sunlight

1/3

Key facts

Location:

Port Sunlight

Client:

Unilever plc

Sector:

Other/
Regeneration

Status:

Complete

Area:

N/A

Preparation of a holistic masterplan strategy and vision for the phased upgrading of Unilever’s international Research Laboratory campus at Port Sunlight.

Detail

• Re-design of the interface with the public environment, signage, lighting,
boundary treatments.

• Rationalisation of materials ordering and application.

• Creation of a major pedestrianised spine route.

• Rationalisation of security and establishment of single secure outer boundary. Removal of inner security fence network.

• Phased removal of permanent car parks in tandem with development of alternative transport methods.

• Creation of a new “parkland” setting for the campus by planting, water features and footpath networks to give a strong visual identity and character.